De Raita die hij er ook bij maakt is een heerlijk fris bijgerecht en verder kun je er behalve naanbrood ook gewoon rijst bij eten.
https://www.kookjij.nl/recepten/raita-van-jeroen-meus
Ook prima als onderdeel van een rijsttafel .
Recept
« Terug naar recepten
Rendang van Jeroen Meus
PT120M
Rendang van Jeroen Meus
Weer eens een keertje in de keuken van Jeroen Meus gesnuffeld en dat
leverde het recept voor deze heerlijke Indonesiche Rendang op.
Ik heb al veel Rendang recepten gezien en gemaakt maar deze is tot nu
toe veruit mijn favoriet.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jeroen Meus/Dagelijkse kost (klein beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rendang van Jeroen Meus te bereiden
- Haal het stoofvlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
- Verhit een scheut olie in een stoofpan (die ook in de oven mag). Stoof er de uien in aan.
- Schil de gember en pel de knoflook. Snijd de chilipeper met zaadjes in stukken. Doe alles in de hakmolen en voeg er trassi en currypasta aan toe. Mix tot een korrelige pasta.
- Doe de pasta bij de uien en kruid met kurkuma, komijn en korianderpoeder.
- Verhit een scheut olie met een klontje boter in een pan. Kruid het vlees met peper en zout en bak het rondom aan. (In een andere pan) en doe het vlees dan in de pan bij de uien.
- Blus met kokosmelk en bouillon.
- Kneus het citroengras en leg het in de pan. Doe er de limoenblaadjes bij.
- Meng alles goed door elkaar en zet de kookpot zonder deksel ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.
- Breng de Rendang indien nodig op smaak met peper en zout en serveer er korianderpluksel overheen.