Ik had geen stengels citroengras kunnen scoren in de supermarkt helaas,
maar schil van citroen of limoen blijkt een goede vervanger.
Wel naderhand net als het citroengras even uit de stoofpot vissen.
Recept
« Terug naar recepten
Makkelijke Rendang van Project Gezond
PT180M
Makkelijke Rendang van Project Gezond
Voor de échte, échte rendang heb je een lange waslijst aan ingrediënten
nodig. Project Gezond ontwikkelde echter een recept waarbij de
ingrediëntenlijst aanzienlijk is ingekort, maar waarmee je met veel minder
ingrediënten toch een zalige Indonesische Rendang op je tafel tovert.
Niet 100% identiek , maar wel razend lekker vonden wij.
Het recept is beschreven voor 2 personen, maar ik heb het omgeschreven
naar 4 personen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makkelijke Rendang van Project Gezond te bereiden
- Maak eerst de boemboe door hiervoor alle ingrediënten met een staafmixer te vermalen met eventueel nog zichtbare kleine stukjes.
- Verhit een klontje roomboter in een stoofpan en bak de riblapblokken op hoog vuur even bruin aan.
- Voeg de boemboe toe en bak deze even mee.
- Giet de bouillon en de kokosmelk bij het vlees in de pan.
- Voeg ook het fors gekneusde citroengras toe aan de pan.
- Laat het vlees 2 1/2 tot 3 uur zachtjes stoven. Roer het vlees elk half uur even door.
- Kijk dan of de saus voor jou de juiste gewenste dikte heeft. Zo niet ,laat dan even inkoken tot de gewenste dikte.
- Proef en voeg eventueel wat zout en extra sambal toe.
- Kook de rijst volgens de beschrijving op het pak en kook de boontjes. Genieten maar .
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lidy Berkx zegt:
Harry Löhr zegt: