KookJij

Makkelijke Rendang van Project Gezond

Voor de échte, échte rendang heb je een lange waslijst aan ingrediënten nodig. Project Gezond ontwikkelde echter een recept waarbij de ingrediëntenlijst aanzienlijk is ingekort, maar waarmee je met veel minder ingrediënten toch een zalige Indonesische Rendang op je tafel tovert. Niet 100% identiek , maar wel razend lekker vonden wij. Het recept is beschreven voor 2 personen, maar ik heb het omgeschreven naar 4 personen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makkelijke Rendang van Project Gezond te bereiden

  1. Maak eerst de boemboe door hiervoor alle ingrediënten met een staafmixer te vermalen met eventueel nog zichtbare kleine stukjes. 
  2. Verhit een klontje roomboter in een stoofpan en bak de riblapblokken op hoog vuur even bruin aan.
  3. Voeg de boemboe toe en bak deze even mee.
  4. Giet de bouillon en de kokosmelk bij het vlees in de pan.
  5. Voeg ook het fors gekneusde citroengras toe aan de pan.
  6. Laat het vlees 2 1/2 tot 3 uur zachtjes stoven. Roer het vlees elk half uur even door.
  7. Kijk dan of de saus voor jou de juiste gewenste dikte heeft. Zo niet ,laat dan even inkoken tot de gewenste dikte.
  8. Proef en voeg eventueel wat zout en extra sambal toe.
  9. Kook de rijst volgens de beschrijving op het pak en kook de boontjes. Genieten maar .

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ik had geen stengels citroengras kunnen scoren in de supermarkt helaas,
maar schil van citroen of limoen blijkt een goede vervanger.
Wel naderhand net als het citroengras even uit de stoofpot vissen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Klopt! Dat is zeker zo!
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Dankjewel Harry, gezond en lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dankjewel voor je reactie. Groetjes Lidy.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Simpel maar ooooohhh wat is dit lekker :-)