Ik serveerde dit gerecht met een zoetzure komkommersalade met rode ui.
** Salamblad had in niet en hb dit dus weggelaten.
*** Heb je geen djeruk perut, dan kun je 2s tukjes goed gewassen limoenschil toevoegen.
Recept
« Terug naar recepten
AJAM KALIO gestoofde kip in licht-pittige saus
PT60M
AJAM KALIO gestoofde kip in licht-pittige saus
Een ajam kalio is in de basis bijna hetzelfde als de ajam rendang, maar veel korter gestoofd. Daardoor hou je na de stooftijd meer heerlijke saus over. De kip stooft rauw in de saus en is heerlijk mals en sappig.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe AJAM KALIO gestoofde kip in licht-pittige saus te bereiden
- Maak met behulp van een staafmixer een fijne boemboe van de sjalot, knoflook, rode peper, ketoembar, djahé , kurkuma, ( tamarinde) en de laos.
- Verwarm een scheutje zonnebloemolie en fruit de boemboe enkele minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan. Leg er de kippendijtjes samen met de blaadjes djeruk perut , de gekneude serehstengel en het salamblad in.
- Leg het deksel schuin op de pan en laat circa 45 minuten zachtjes stoven.
- Serveer het gerecht met witte rijst en een fris groentegerecht.