KookJij

AJAM KALIO gestoofde kip in licht-pittige saus

Een ajam kalio is in de basis bijna hetzelfde als de ajam rendang, maar veel korter gestoofd. Daardoor hou je na de stooftijd meer heerlijke saus over. De kip stooft rauw in de saus en is heerlijk mals en sappig.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe AJAM KALIO gestoofde kip in licht-pittige saus te bereiden

  1. Maak met behulp van een staafmixer  een fijne boemboe van de sjalot, knoflook, rode peper,  ketoembar, djahé , kurkuma, ( tamarinde) en de laos.
  2. Verwarm een scheutje zonnebloemolie en fruit de boemboe enkele minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan. Leg er de kippendijtjes samen met de blaadjes djeruk perut  , de gekneude serehstengel en het salamblad in. 
  4. Leg het deksel schuin op de pan en laat circa 45 minuten zachtjes stoven.
  5. Serveer het gerecht met witte rijst en een fris groentegerecht. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ik serveerde dit gerecht met een zoetzure komkommersalade met rode ui.
** Salamblad had in niet en hb dit dus weggelaten.
*** Heb je geen djeruk perut, dan kun je 2s tukjes goed gewassen limoenschil toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst