Recept
« Terug naar recepten
Kipcurry uit Zanzibar (Dhow-Inn)
PT30M
Kipcurry uit Zanzibar (Dhow-Inn)
Vakantie is altijd erg geschikt om nieuwe inspiratie en recepten op te doen.
Zo ook deze kipcurry die we in het hotel "the Dhow-Inn" in Zanzibar aten
tijdens een Afrikaans buffet.
Toen ik bij navraag ook nog eens het recept kreeg was ik helemaal in de
zevende hemel.
Niet vreemd om te zien dat er zoveel verschillende kruiden worden gebruikt
als je weet dat Zanzibar het kruideneiland wordt genoemd.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Hotel the Dhow-Inn Zanzibar
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipcurry uit Zanzibar (Dhow-Inn) te bereiden
- Verhit olie in een pan en bak de uien goudbruin, voeg korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder, garam masala, kaneelstokjes, kardemompeulen, kruidnagels, peperkorrels en komijnzaad toe en bak dit nog ongeveer 2 minuten mee.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, gember en knoflook toe en kook dit op een laag vuur.
- Voeg het vlees toe en bak op een matig vuur, af en toe roeren.
- Voeg 2 kopjes warm water toe en kook tot het vlees zacht is.
- Garneer met verse koriander.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer met rijst.