Recept
« Terug naar recepten
Harira
PT90M
Harira
Harira is een heerlijke Marokkaanse soep, vol met kruiden, linzen en kikkererwten. Door de vele kruiden heeft deze soep een lekkere bite en een voortreffelijke geur tijdens het koken.
Recept van:
Bobby
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Uit Melk & Dadels Inspiratie opgedaan
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Harira te bereiden
- Laat de kikkererwten uitlekken. Indien je gedroogte kikkererwten gebruikt, dan moet je deze 1/2 dag laten weken.
- Maak de uien, knoflook en gember schoon en hak dit in grove stukken
- Voeg een scheutje olie in de pan en fruit hierin de uien, knoflook en gember. (+/- 5 min).
- Maak vervolgens de kruiden en tomaten schoon, hak deze grof en doe dit in de pan en laat dit +/- 4 minuten opstaan.
- Voeg 2 liter water toe en pureer alle groeten en kruiden in de pan fijn met een staafmixer.
- Laat dit alles koken, maak de kip schoon en snijd dit in kleine stukjes (+/- 3 cm).
- Voeg de kip toe aan de soep samen met het kaneel, komijn, kikkererwten, linzen en ras el hanout. Laat dit op middel hoog vuur zo'n 45 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep vervolgens opsmaak met peper en zout.
- Roer 3 eetlepels bloem door 9 eetlepels water tot een gladde pap. Voeg dit al roerend toe aan de soep zodat deze bindt.
- Garneer de soep met een blaadje peterselie of bladselderij.
Mijn kookverhaal (Bobby)
Het was voor mij de eerste keer dat ik een Marokkaanse soep maakte, ik wist ook niet wat ik kon verwachten. Harira is een heerlijke soep die lekker kruidig is, tijdens het koken komt er dan ook een voortreffelijke geur vanaf! Zelf heb ik de soep geserveerd met een panbrood, maar het kan ook met een Marokkaans brood.
Anna Koudys zegt: