KookJij

Potjiekos

Potjiekos betekent letterlijk potje eten, een stoofpotje bereid in een potjie. Deze stoofmaaltijd is ideaal om in het weekend te maken: dan heb je alle tijd om dit gerecht te laten stoven! Het is best een lange lijst van benodigde ingrediënten, maar het zijn allemaal gewone ingrediënten, die overal gemakkelijk verkrijgbaar zijn.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Potjiekos te bereiden

  1. Bestrooi de riblappen met bloem en bestrooi met de kerrie, komijn, zout en peper. Verhit de helft van de olie en de boter in een braadpan en bak hierin het vlees lichtbruin. Schep uit de pan en houd apart.
  2. Verhit de rest van de olie in het bakvet en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten. Voeg de wortel, aardappel, champignons, rode peper en korianderpoeder toe en bak enkele minuten mee.
  3. Voeg het vlees, de tomatenblokjes met sap, uitgelekte bonen, basterdsuiker en wijn toe. Giet een scheutje water erbij tot alles nét onderstaat.
  4. Stoofdit Potjieko zachtjes minimaal 2 uur, tot het vlees zacht is. Kook ondertussen de gekozenrijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  5.  Verdeel de rijst met daarop het Zuid-Afrikaanse stoofje en bestrooi met peterselie.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Gisteren gemaakt en het was heerlijk. De andere helft gaat de diepvries in.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst