Gemakkelijk en laat maar lekker stoven.
Vervang de kipdijfilet in dit recept door drumsticks.
Voeg in plaats van vijfkruidenpoeder een snufje kaneel, (gemalen)
kruidnagel, steranijs, peper en (gemalen) venkelzaad toe aan de marinade.
Recept
« Terug naar recepten
Zoete kip ketjap
PT60M
Zoete kip ketjap
Een heerlijk gerecht voor doordeweeks dat zeker bij iedereen in de smaak
valt: deze zoete kip ketjap! Smakelijk.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Proef het Zuiden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete kip ketjap te bereiden
- Voorbereiden
- Meng de kipfilet met 4 eetlepels olie, de helft van de knoflook, gembersiroop, geraspte gember, beide soorten ketjap, de helft van de ui, basterdsuiker, vijfkruidenpoeder en de bouillontablet.
- Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast. Dit kan ook een dag van tevoren.
- Bereidingswijze
- Verhit de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en knoflook met de rode peper. Schep de gemarineerde kip erbij en bak 3-4 minuten mee.
- Voeg 250 ml water toe en stoof circa 25 minuten tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
- Bestrooi het gerecht met de peterselie. Lekker met witte rijst en gewokte groente, zoals paksoi, Chinese kool of sperziebonen.