KookJij

Zoete kip ketjap

Een heerlijk gerecht voor doordeweeks dat zeker bij iedereen in de smaak valt: deze zoete kip ketjap! Smakelijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete kip ketjap te bereiden

  1. Voorbereiden
  2. Meng de kipfilet met 4 eetlepels olie, de helft van de knoflook, gembersiroop, geraspte gember, beide soorten ketjap, de helft van de ui, basterdsuiker, vijfkruidenpoeder en de bouillontablet.
  3. Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast. Dit kan ook een dag van tevoren.
  4. Bereidingswijze
  5. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en knoflook met de rode peper. Schep de gemarineerde kip erbij en bak 3-4 minuten mee.
  6. Voeg 250 ml water toe en stoof circa 25 minuten tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
  7. Bestrooi het gerecht met de peterselie. Lekker met witte rijst en gewokte groente, zoals paksoi, Chinese kool of sperziebonen.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Gemakkelijk en laat maar lekker stoven.
Vervang de kipdijfilet in dit recept door drumsticks.
Voeg in plaats van vijfkruidenpoeder een snufje kaneel, (gemalen)
kruidnagel, steranijs, peper en (gemalen) venkelzaad toe aan de marinade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst