Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde bloemkoolsoep met kip op Oosterse wijze
PT25M
Geroosterde bloemkoolsoep met kip op Oosterse wijze
Mijn man had een te grote bloemkool meegenomen, waarvan we aan de helft genoeg hadden. Dit keer wilde ik eens een andere bloemkoolsoep. De eerste helft van de bloemkool hebben we geroosterd gegeten. Dat was erg lekker. Bij het zoeken op internet kwam ik ook soepen tegen met geroosterde loemkool.
Ook had ik nog zelf gemaakte kippenbouillon met kip in de vriezer. De bloemkoolsoep met wat lekkere Oosterse kruiden verrijkt. Het is een heerlijke soep geworden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde bloemkoolsoep met kip op Oosterse wijze te bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de bloemkool over het bakpapier (één laag). Sprenkel er wat olie over.
- Bak de bloemkool plm. 10 - 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de bloemkool kleur gaat krijgen).
- Verhit de zonnebloemolie en de sesamolie in de pan. Bak hierin de ui en knoflook glazg. Voeg de kruiden erbij (koriander, gemberpoeder en komijnpoeder) en bak even mee tot het gaat geuren.
- Doe de aardappels erbij en bak deze ook even mee. Doe het grootste deel van de inmiddels gebakken bloemkool erbij. (Hou een paar mooie stukjes achter als garnering).
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep plm. 15 - 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Doe nu de kip in de soep. Maak op smaak met peper, zout, tabasco en worcestersaus.
- Garneer de soep met wat plakjes gebakken bloemkool en geroosterd sesamzaad.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Gebruik eventueel kippenbouillon van tabletten + kippenvlees van 1 kipfilet.