KookJij

Aziatische runderreepjes met peultjes en paprika in pindakokossaus

De kokosmelk gemengd met een lepel pindakaas geeft heerlijke smaak aan de knapperige groenten en de sappige vleesreepjes
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aziatische runderreepjes met peultjes en paprika in pindakokossaus te bereiden

  1. Verhit de olie in de wok. Bak hierin het vlees  -in gedeelten  - snel bruin en haal uit de pan. Zet apaprt.
  2. Bak in de overgebleven olie eerst de Spaanse peper 1 minuut, voeg dan de peultjes toe en roerbak de peultjes plm. 3 -4 minuten.Voeg dan de paprikastukjes en de lenteuitjes toe en bak die kort even mee.
  3. Bak de kurkuma en de kerrie 1 minuut mee.
  4. Roer de pindakaas door de kokosmelk en voeg dit bij de groenten. Laat de groenten in de kokospindasaus in plm. 3 - 4 minuten beetgaar worden. Voeg de runderrepjes toe en maak het geheel op smaak met sojasaus en eventueel nog wat zout.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met rijst. Ook lekker met kipfilet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst