Recept
« Terug naar recepten
Oosterse gekruide biefstukreepjes met paprika en lenteui
PT15M
Oosterse gekruide biefstukreepjes met paprika en lenteui
De biefstuk-puntjes worden kort gemarineerd. Daarna in gedeelten gewokt en even uit de pan gehaald. Nadat de groenten zijn gewokt gaat de biefstuk terug in de lekkere pittige saus met o.a. verse gember, paprika lente- uitjes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse gekruide biefstukreepjes met paprika en lenteui te bereiden
- Verhit de overige olie in de wok. Bak hierin de biefstuk (in gedeelten) op hoog vuur heel snel om en om bruin.
- Haal de biefstuk uit de pan, schep op een bord en dek af met aluminiumfolie.
- Bak in het overgebleven vet de sjalotjes, knoflook en gemberwortel tot het gaat gaan geuren. Voeg de repen paprika en de lenteuitjes toe. Bak heel even mee. Blus af met de scherry.
- Doe de biefstuk weer in de pan. Maak op smaak met zout, sojasaus en chilisaus
- Strooi er voor het opdienen gehakte peterselie of korianderblaadjes over.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker snel wok-recept. Erg lekker met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.