Heel lekker met rijst en komkommersalade.
Maar ook heerlijk als borrelhapje !!
Recept
« Terug naar recepten
Aziatische honing gehaktkoekjes met lenteuitjes en een pittige saus
PT25M
Aziatische honing gehaktkoekjes met lenteuitjes en een pittige saus
Deze lekkere gehaktkoekjes met een vulling van o.a. honing, vissaus en lenteuitjes heb ik gemaakt als uitbreiding bij een rijsttafel. Maar ook leuk voorgerecht of borrelhapje.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aziatische honing gehaktkoekjes met lenteuitjes en een pittige saus te bereiden
- Alle ingrediënten voor de gehaktkoekjes door elkaar mengen.
- Hiervan kleine platte koekjes vormen.
- Beide oliesoorten verhitten in de koekenpan. Hierin de gehaktkoekjes om en om bruin en gaar bakken.
- Saus: Suiker met vissaus onder voortdurend roeren aan de kook brengen.
- Tomatenketchup, chilisaus en sambal oelek toevoegen. Op smaak maken met peper en zout. Eventueel naar smaak nog wat suiker toevoegen.