KookJij

Gehaktrol gevuld met kaas, prei en gedr. tomaten

Deze gevuld gehaktrol maakte ik voor een feestje. In plakken gesneden komt de vulling mooi tot zijn of haar recht. Ook koud erg lekker! Let op: het is het beste als de gehaktrol vòòr het bakken een uurtje in de koelkast kan rusten zodat de vulling niet snel kan ontsnappen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktrol gevuld met kaas, prei en gedr. tomaten te bereiden

  1.  LET OP: laat de gehaktrol vòòr het bakken een uurtje in de koelkast rusten. Het gehakt wordt dan steviger. Dan kan de vulling niet snel ontsnappen.
  2. Kruid het gehakt met peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder. Meng het ei, paneermeel en de mosterd erdoor.
  3. Verdeel het gehakt in 2 delen en druk het vlees plat .
  4. Meng de roomkaas met de ui, sjalot, prei, geraspte kaas en gedroogde tomaten. Maak op smaak met peper, zout en paprikapoeder.  Verdeel dit over het midden van de gehaktplak. Leg het 2e deel gehakt op het 1e deel. Vorm een rol en druk vooral de zijkanten goed aan.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Bestrijk de gehaktrol met het los geklopte ei en rol de rol dan flink door het paneermeel. Doe dit - indien mogelijk - 2 maal.
    Zet de gehaktrol een uurtje in de koelkast.
  7. Leg de gehaktrol op de bakplaat en bak deze ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker bij een buffet, maar ook bij de warme maaltijd.Lekker bij een buffet, maar ook bij de warme maaltijd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst