Recept
« Terug naar recepten
Gehaktpizza van de plaat zonder deeg
PT30M
Gehaktpizza van de plaat zonder deeg
Ik heb al eerder een gehaktpizza gemaakt. Deze keer zou ik er een bakken voor de 50e verjaardag van mijn nicht. Ik ben wat gaan experimenteren en vind de gehaktpizza nu nog veel lekkerder!
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktpizza van de plaat zonder deeg te bereiden
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.
Snij de tomaten in dunne plakken. - Smelt de boter in een kleine pan. Voeg nu in één keer de bloem toe. Goed roeren tot alles is opgenomen. Laat de bloem onder af en toe roeren even nagaren. Laat afkoelen.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Gehakt mengen met het afgekoelde bloemmengsel, de uisnippers en knoflook, los geklopte eieren, peper, zout, nootmuskaat, oregano, paprikapoeder en cayennepeper. Proef even op je tong of het gehakt voldoende gekruid is. Je kunt ook een
klein balletje gehakt even in kokend water wat laten garen en dan proeven. - Bekleed de bakplaat met bakpapier. Strijk de gehaktmassa erop uit. Strijk er nu heel dun wat tomatenketchup op. Verdeel de stukjes paprika en de champignons over het gehakt.
- Bak het nu het gehakt 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal de plaat uit de oven. Probeer nu het vrijgekomen vet weg te gieten.
- Beleg het gehakt met plakjes tomaat en geraspte kaas. Bestrooien met de rest van de oregano.
- Zet de plaat nog 5 - 10 minuten terug in de oven tot de kaas is gesmolten
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Snij de gehaktpizza in kleine (hapklare) stukjes en serveer warm of koud