In plaats van prei zijn champignons, soepgroenten of roerbakgroenten ook lekker om met het gehakt mee te bakken.
Lekker met een groene salade.
Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde pannenkoekjes met gehakt en groenten
PT30M
Gegratineerde pannenkoekjes met gehakt en groenten
Zelf gebakken dunne pannenkoekjes, gevuld met lekker gekruid gehakt en groenten. Daarna gegratineerd met kaas in de oven. Smullen....
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde pannenkoekjes met gehakt en groenten te bereiden
- VULLING : Schil en snipper de ui en de knoflook. Maak de prei goed schoon en snipper de prei.
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui, knoflook en prei toe en bak dit plm. 3 minuten al
omscheppend mee. Maak op smaak met peper, zout en overige kruiden. Roer tomatenketchup erdoor. - DEEG : Roer bloem met eieren en zout door elkaar. Voeg al roerende melk toe Mix dit tot een mooi glad beslag. Laat een kwartiertje staan.
- Smelt de boter in de koekenpan en bak hiervan plm. 12 kleine pannenkoeken.
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Verdeel het gehaktmengsel over de pannenkoeken en rol deze op.
- Leg ze in een ingevette ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal 10-15 minuten in de oven tot de
kaas gesmolten is.