Recept
« Terug naar recepten
Paprika's gevuld met pittig gehakt en tomatensaus
PT20M
Paprika's gevuld met pittig gehakt en tomatensaus
De paprika's zijn gevuld met geruld gebakken gehakt en gaan verder rauw in de ovenschaal, evenals de tomatensaus.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
510 kCal energie
47 Gram eiwit
21 Gram vet
21 Gram koolhydraten
47 Gram eiwit
21 Gram vet
21 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprika's gevuld met pittig gehakt en tomatensaus te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- SAUS: Doe de tomatenblokjes, gesnipperde ui en knoflook in een grote ovenschaal.
- Maak op smaak met wat peper, zout en gedroogde oregano.
- Was de paprikas Snij 4 paprikas dwars door. Verwijder de zaadlijsten en de steel. Zet de halve paprikas op de tomatensaus in de schaal.
- Maak de de overgebleven paprika schoon en snij deze in kleine blokjes.
- VULLING: Bak het gehakt rul in een droge koekenpan of wok. Voeg de uisnippers en knoflook toe en bak tot ze glazig zien. Voeg de paprika-stukjes toe en bak even mee. Maak de massa op smaak met peper en zout en eventueel wat oregano.
- Roer het grootste deel van de geraspte kaas door het gehakt.
- Vul de paprikas met het gehakt. Strooi de rest van de geraspte kaas over de paprikas.
- Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Deze gevulde paprika´s vielen erg in de smaak bij mijn nichtjes en hun vrienden. De paprika´s gaan rauw in de ovenschaal op een lekkere gekruide tomatensaus die ook zonder koken in de schaal gaat. Snel klaar en goed voor te bereiden Lekker met rijst.