Voor ons nichtje die zwangerschapsdiabetes heeft heb ik deze lasagne gemaakt.
Ze vond de lasagne zo lekker dat ze het recept heeft meegenomen en ook zelf de lasagne gemaakt. De foto is dan ook van haar. (Ik was vergeten een foto te maken).
Het is een eigen recept, maar geinspireerd door recepten op internet.
Recept
« Terug naar recepten
Courgettelasagne met gehakt, Italiaanse groentemix en mozzarella
PT30M
Courgettelasagne met gehakt, Italiaanse groentemix en mozzarella
Een lasagne zonder pasta. De courgetterepen vormen de laag tussen de gehaktsaus en mozzarella. Een koolhydraatarm recept dus.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettelasagne met gehakt, Italiaanse groentemix en mozzarella te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Snij de tenen knoflook fijn.
- Verhit de olie in de hapjespan en fruit de knoflook plm. 1 minuut op middelhoge warmtebron.
- Voeg het gehakt en de oregano toe en bak het vlees in 2 min. rul.
- Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee.
- Schenk de tomatenblokjes en de roomkaas erbij, goed mengen en laat plm 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Roer 2/3 deel van de geraspte kaas door het gehakt.
- Bak de courgettelinten even een paar minuten in de koekenpan met een klein beetje olie tot ze zacht zijn.
- Verdeel ⅓ deel van de gehaktmassa ovenschaal. Leg hierop een paar van de courgettelinten. Schep weer wat van de gehaktsaus herover. Leg de helft van de mozzarella erop. Dan weer courgettes en dan weer gehaktsaus. Eindig met de
courgettelinten. - Leg de mozzarella-plakjes erop. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en bak de lasagne in ca. 20 tot 30 minuten min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.