Recept
« Terug naar recepten
Gevulde Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella en pesto
PT4M
Gevulde Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella en pesto
Kleine gehaktballetjes gevuld met mozzarella en pesto in een gekruide tomatensaus met mozzarella. Dan in de oven met verse Parmezaanse kaas. Wij hebben dit gegeten met tagliatelle gemengd met basilicumpesto en veel geraspte Parmezaanse kaas
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
30 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella en pesto te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte. Meng het gehakt met het losgeklopte ei, paneermeel, peper, zout, oregano en paprikapoeder. Vorm hiervan niet te grote balletjes en vul elk gehaktballetje met een stukje mozzarella. Vouw het balletje goed dicht zodat de mozzarella in het gehakt blijft zitten.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. (Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn want ze gaan nog in de oven).
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en bak hierin de sjalot-snippers en de knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes hieraan toe en breng alles aan de kook. Maak de saus op smaak met peper, zout, basilicumpesto en de honing of suiker.
- Doe de saus onderin de ovenschaal. Verdeel hierover de gehaktballetjes. Verdeel de rest van de mozzarella over de gehaktballetjes en de tomatensaus. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover.
- Zet de schaal plm. 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.
- Garneer de schaal met de blaadjes basilicum.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met pasta met basilicumpesto en Parmezaanse kaas.