Lekker met brood, pasta of rijst en eventueel een frisse salade.
Recept
« Terug naar recepten
Kip uit de oven in aparte Italiaanse tomatensaus
PT50M
Kip uit de oven in aparte Italiaanse tomatensaus
Bij de lijst van ingrediënten staat tijm vermeld. Nergens in het recept staat
waar je deze moest toevoegen. Ik heb dat gedaan na toevoeging van de
tomatenblokjes en peper en zout en dit nu in het recept erbij geschreven. Ik
had helaas geen verse basilicum en heb daarvoor in de plaats wat
gedroogde basilicum toegevoegd.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
BonApetit eigen foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip uit de oven in aparte Italiaanse tomatensaus te bereiden
- Verwarm de oven tot 180 ºC. Fruit in een vuurvaste pan (die in de oven kan), ui, knoflook, ansjovis en peper.
- Doe de blokjes courgette erbij en laat even bakken.
- Blus met balsamico azijn.
- Voeg de blikken tomaat toe en breng de saus op smaak met peper en zout en de tijm.
- Wrijf de stukken kip in met peper en zout en bak ze even bruin aan beide kanten (hoeft niet gaar, dat gebeurt in de oven).
- Leg de kip op de tomatensaus, verdeel er de mozzarella en de parmezaanse kaas over.
- Zet de schaal ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven, totdat de kip gaar is. Garneer met verse basilicum.