KookJij

Zalige Mediterrane gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met olijven

De gehaktballetjes (lekker gekruid met oregano, verse peterselie en paprika) worden eerst gebakken en daarna in de tomatensaus gegaard. De olijven gaan 5 minuten voor het opdienen in de tomatensaus. Dat geeft een erg lekkere smaak aan de saus.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalige Mediterrane gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met olijven te bereiden

  1. Meng het gehakt met peper en zout naar smaak, de sjalotjes, knoflook, oregano, kaneel, peterselie, paprikapoeder(s), paneermeel en losgeklopt ei. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet apart.
  3. Bak in het overgebleven vet de sjalotjes en de knoflook glazig. Bak het laurierblaadje een minuutje mee. Voeg de tomatenblokjes samen met de witte wijn hieraan toe. Breng aan de kook. Maak het geheel op smaak met peper, zout en honing.
  4. Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus en zet de warmtebron laag. Laat de gehaktballetjes plm. 10 minuten garen in de tomatensaus. Voeg de olijven (naar smaak) toe aan de tomatensaus en laat alles nog 5 mnuten nagaren en warm worden

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je kunt er eventueel ook nog stukjes feta aan toevoegen.
Lekker met rijst, frites of stokbrood en natuurlijk een Griekse salade, bestaande uit: tomaten, paprika, komkommer, feta en rode ui

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst