KookJij

Italiaanse gehaktquiche met tomaten en mozzarella

Ik heb aan de gehakttaart een blikje tomatenblokjes toegevoegd en de mozzarella die ik nog in de koelkast had. En in plaats van Parmezaansee kaas die er eigenlijk op hoort, gewone geraspte belegen kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse gehaktquiche met tomaten en mozzarella te bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 220 graden boven- en onder-warmte of 200 graden hete-lucht.
  2. Olie verhitten in een koekenpan, Het gehakt hierin rul bakken, ui- en knoflooksnippers even meebakken. Tomatenpuree toevoegen en ook even meebakken (zo haal je het zuur weg van de tomatenpuree). Op smaak maken met peper en zout.
  3. Tomatenblokjes uit blik toevoegen, samen met de gedroogde oregano.
  4. Geheel aan de kook brengen en op een lage warmtebron plm. 15 minuten zachtjes laten sudderen.
  5. Quichevorm of springvorm (plm. 26 cm doorsnede) bekleden met bakpapier. Vorm bekleden met het deeg.
  6. Strooi 1/3 deel van de geraspte kaas over de bodem van het deeg.
  7. Verdeel de wat afgekoelde gehaktmassa hierover.
  8. Verdeel de plakjes tomaat en de mozzarella over het gehakt.
  9. Klop de eieren los samen met de room. iet de eiermassa over de gehaktmassa. Strooi hierover de rest van de
    geraspte kaas.
  10. Zet de vorm onderin de voorverwarmde oven en laat de quiche plm. 25 tot 30 minuten bakken.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

lekker met een groene salade (bijv, rucola)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst