Deze hartige taart was een onderdeel van het buffet dat ik onlangs maakte. De taart viel erg in de smaak.
In het originele recept wordt rundergehakt of tartaar gebruikt en een pot Provencaalse tomatensaus. Ik heb kipfilet en gepelde tomaten gebruikt met eigen kruiden
Lekker als hoofdgerecht met een salade. Maar ook heerlijk als borrelhapje of buffetgerecht
Recept
« Terug naar recepten
Bolognesetaart
PT35M
Bolognesetaart
Bolognese staat bekend als een gehaktsaus over bijvoorbeeld spaghetti. Deze bolognesetaart bevat geen gehakt maar kip.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
aangepast recept uit "De taarten en salades van Sophie"
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bolognesetaart te bereiden
- Bekleed de taartvorm of de bakplaat met bakpapier.
- Ontdooi het bladerdeeg bij gebruik van plakjes. Prik het bladerdeeg in met een vork.
- Pel en snipper de ui.
- Snij de kipfilet in kleine stukjes.
- Laat de tomaten uitlekken, maar vang het sap op. Snij de tomaten in kleine stukjes. Verwijder eventuele velletjes en
steelaanzet van de tomaten. - Verhit de olie in de koekenpan of wok. Bak hierin de kipfilet in gedeelten bruin.
- Haal de kip uit de pan en bak in het overgebleven vet de uisnippers glazig.Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.Voeg de tomatensap uit het blik en de stukjes tomaat toe. Maak op smaak met peper, zout, oregano, laurierblad, balsamico-azijn en suiker of honing.
- Laat de saus op halfhoog vuur plm. 15 minuten sudderen tot de saus dik is geworden.
- Doe de kip weer terug in de pan. Laat alles nog plm. 5 minuten sudderen. Laat afkoelen.
- Verwarm nu de oven voor op 200 graden.
- Klop de eieren met de room door elkaar. Roer dit door de bolognese-saus.
- Verdeel de de helft van de geraspte kaas over het bladerdeeg en daarna de vulling.
- Strooi de rest van de geraspte kaas erover en bak de taart plm. 20 - 30 minuten op de 2e richel onderin de voorverwarmde oven