KookJij

Italiaanse gehaktquiche met tomaten en mozzarella

Hartige taart met gehakt, blikje tomatenblokjes, mozzarella en geraspte kas. Gemakkelijk te maken en valt bij bijna iedereen in de smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse gehaktquiche met tomaten en mozzarella te bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 220 graden boven- en onder-warmte of 200 graden hete-lucht.
  2. Olie verhitten in een koekenpan, Het gehakt hierin rul bakken, ui- en knoflooksnippers even meebakken. Tomatenpuree toevoegen en ook even meebakken (zo haal je het zuur weg van de tomatenpuree). Op smaak maken met peper en zout.
  3. Tomatenblokjes uit blik toevoegen, samen met de gedroogde oregano. Geheel aan de kook brengen en op een lage warmtebron plm. 15 minuten zachtjes laten sudderen.
  4. Quichevorm of springvorm (plm. 26 cm doorsnede) bekleden met bakpapier. Verdeel de wat afgekoelde gehaktmassa hierover. Verdeel de plakjes tomaat en de mozzarella over het gehakt.
  5. Klop de eieren los samen met de room. Giet de eiermassa over de gehaktmassa. Strooi hierover de rest van de geraspte kaas.
  6. Zet de vorm onderin de voorverwarmde oven en laat de quiche plm. 25 tot 30 minuten bakken. Wel in de gaten houden want de éne oven is de andere niet !

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze hele lekkere quiche heb ik afgelopen week gemaakt voor de verjaardag van mijn buurvrouw.
De gasten vonden de quiche zo lekker dat ik het recept moest delen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst