Het originele recept voor deze heerlijk gekruide gehaktkroketjes vond ik op internet.
Ik heb het originele recept behoorlijk aangepast aan mijn eigen smaak.
In het originele recept werden bjvoobeeld in plaats van geweekt witbrood fijngemaakte gekookte aardappelen door het gehakt gedaan,
Je kunt de kroketjes natuurlijk ook gewoon in de pan bakken. Laagje olie in de koekenpan en bakken maar.
Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse gehaktkroketjes uit de oven
PT20M
Italiaanse gehaktkroketjes uit de oven
De gehaktkoketjes bestaan uit Italiaans gekruid gehakt met Parmezaanse kaas. De kroketjes worden gepaneerd, bestreken met olie en in de oven gebakken.
Eg lekker vonden wij.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse gehaktkroketjes uit de oven te bereiden
- Brood paar minuten in melk weken en daarna goed uitknijpen.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Oven voorverwarmen op 220 graden boven- en onderwarmte of 200 graden hetelucht.
- Gehakt mengen met zout, peper, sjalotsnippers, Parmezaanse kaas. ei,oregano en piment d'espelette of cayennepeper.
- Van het gemengde gehakt kroketten vormen. Kroketten door het paneermeel rollen. Op de met bakpapier beklede bakplaat leggen.
- Olie verwarmen en de warme olie over de kroketjes druppelen.
- In het midden van de oven plm. 20 - 30 minuten bakken. Halverwege draaien.
- Let op de kroketjes terwijl ze in de oven liggen, want elke oven is anders.