Ik had kippendij gekocht waarmee ik een snelle eenvoudige maaltijd wilde maken. Op internet kwam ik een ovenrecept met kipfilet tegen dat me wel aanstond. De baktijd was ongeveer net zo lang als de aardappelwedges die ik vaker
maak in de oven. Recept beetje aangepast.
De combinatie van de aardappeltjes met de heerlijke sappige kippendij was verrukkelijk.
Een beetje van "Honingtomaten" en wat meer van mezelf.
De pittige tomatensaus wordt in de pan gemaakt en komt later op de kip.
Vorige week nog een keer gemaakt met 3 gewone tomaten. Ontveld, pitjes verwijderd en in kleine stukjes gesneden. Heel lekker en meer saus.
Recept
« Terug naar recepten
Kippendij met aardappeltjes en een pittige tomatensaus uit de oven
PT30M
Kippendij met aardappeltjes en een pittige tomatensaus uit de oven
De kippendij en de aardappelpartjes garen samen in de oven. De pittige tomatensaus wordt erbij geserveerd.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippendij met aardappeltjes en een pittige tomatensaus uit de oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onder-warmte.
- Schil de aardappelen. Snij ze in partjes (wedges). Was de aardappelen. Droog de aardappelen goed.
- Kruid de kippendijfilet met peper en zout.
- Leg de aardappelpartjes, kipdijfilets, knoflook, en takjes rozemarijn op de bakplaat. Bestrooi de aardappelen met wat vers gemalen zeezout , versgemalen peper en de gedroogde oregano.
- Giet de olijfolie over de kip en de aardappelen en meng alles goed door elkaar. Zorg dat de kip ook goed is ingevet.
- Zet de ovenschaal of bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak het geheel plm. 45 minuten. Tussendoor alles even omscheppen.
- TOMATENSAUS: Snijd de kerstomaatjes doormidden.
- Verwarm de olijfolie in de koekenpan. Bak hierin de sjalotsnippers en de knoflooksnippers zacht en glazig. Doe de ansjovis, olijven, oregano en kappertjes erbij en laat op een heel zacht vuur de ansjovis "smelten".
- Voeg plm. 5 minuten voor het opdienen de tomaatjes erbij. Leg ze met het snijvlak naar beneden in de koekenpan. Maak op smaak met vers gemalen zwarte peper.
- Verdeel de saus over de kipdijfilet en strooi er wat geraspte Pecorino over.