KookJij

Pittige rucolapesto

Deze rucolapesto is pittig door de chilipeper die eraan is toegevoegd. Deze pesto smaakt erg lekker door pasta, bij vis, als borrelhapje op toost of brood en lekker bij kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige rucolapesto te bereiden

  1. Haal de grove steeltjes van de rucola. Was de rucola (eventueel) en maak ze goed droog.
  2. Pel en snipper de knoflook
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  4.  Doe alle ingrediënten in een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Voeg
    eventueel nog wat olie toe. Het moet wel een dikke massa zijn.
  5. Maak op smaak met peper, zout en wat honing of suiker (dit versterkt de smaak!)

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Niet alleen van rucola maar ook van spinazie kun je lekkere pesto maken.
Bij spinaziepesto zou ik de pepers weglaten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst