Niet alleen van rucola maar ook van spinazie kun je lekkere pesto maken.
Bij spinaziepesto zou ik de pepers weglaten.
Recept
« Terug naar recepten
Pittige rucolapesto
PT15M
Pittige rucolapesto
Deze rucolapesto is pittig door de chilipeper die eraan is toegevoegd. Deze pesto smaakt erg lekker door pasta, bij vis, als borrelhapje op toost of brood
en lekker bij kaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige rucolapesto te bereiden
- Haal de grove steeltjes van de rucola. Was de rucola (eventueel) en maak ze goed droog.
- Pel en snipper de knoflook
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Doe alle ingrediënten in een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Voeg
eventueel nog wat olie toe. Het moet wel een dikke massa zijn. - Maak op smaak met peper, zout en wat honing of suiker (dit versterkt de smaak!)