In plaats van warmgerookte zalm kun je ook gewone gerookte zalm gebruiken, Als je niet van olijven houdt laat je ze gewoon weg.
Mijn man Rob hield niet op met zeggen hoe lekker hij deze spaghetti vond.
Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met warmgerookte zalm en rucolapesto
PT10M
Spaghetti met warmgerookte zalm en rucolapesto
De rucola-pesto (uit eigen keuken) bestaat uit rucola, olijfolie, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. De warmgerookte zalm is klaar voor gebruik. n".
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met warmgerookte zalm en rucolapesto te bereiden
- RUCOLAPESTO: Haal de grove steeltjes van de rucola. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Doe alle ingrediënten in het bakje van de staafmixer of een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat olie toe. Het moet
een dikke massa zijn. Maak op smaak met peper en zout. - Kook de spaghetti (capelini) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer naar smaak een paar eetlepels van de rucolapesto door de beetgaar gekookte spaghetti.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak hierin de lente-uitjes plm. 2 minuten. Voeg de stukjes warmgerookte zalm hieraan toe en verwarm alles nog 2 minuten. Verdeel de zalm over de spaghetti.
- Strooi de geroosterde pijnboompitten en de plakjes olijven over de
spaghetti.