Ook lekker met andere pestosoorten,zoals basilicumpesto of rucolapesto of tomatenpesto.
Bak wat fijngesneden gedroogde tomaatjes met de paddenstoelen
Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met paddenstoelen en peterseliepesto
PT20M
Spaghetti met paddenstoelen en peterseliepesto
In het kookboek "Mijn pure keuken 1&2. Volop genieten en toch slank" van Pascale Naessens vond ik het recept van deze heerlijke spaghetti, In tegenstelling tot Pascale heb ik van de peterseliesaus zoals door haar genoemd een peterseliepesto gemaakt. Het enige wat ik er nog aan toegevoegd heb is vers geraspte Pecorinokaas. Ik vond dit meer pit toevoegen aan de spaghetti. We hebben van deze heerlijke spaghetti gesmuld.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
813 kCal energie
92 Gram eiwit
34 Gram vet
30 Gram koolhydraten
92 Gram eiwit
34 Gram vet
30 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Iets aangepast recept uit "Mijn pure keuken 1&2, volop genieten en toch slank" van Pascale Naessens
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met paddenstoelen en peterseliepesto te bereiden
- Maak de paddenstoelen schoon en snij deze in stukjes of plakjes.
- Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Rooster beide hoeveelheden pijnboompitten in een droge koekenpan.
- PETERSELIEPESTO: Doe de gesneden peterselie, de helft van de geroosterde pijnboompitten, het teentje knoflook en de geraspte kaas in het bakje van de staafmixer (of in een mengbeker). Voeg nu zoveel olijfolie toe tot je een dikke pasta hebt
gekregen. Maak op smaak met peper en zout. - Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen of champignons lichtbruin. Maak op smaak met peper en zout.
Verdeel de spaghetti over de borden.Verdeel hierover de paddenstoelen, overige deel geroosterde pijnboompitten en de peterseliepesto. - Strooi er nog wat geraspte kaas over