In het kookboek "Mijn pure keuken 1&2. volop genieten en toch slank" van Pascale Naessens vond ik het recept van deze heerlijke spaghetti, In tegenstelling tot Pascale heb ik van de peterseliesaus zoals door haar genoemd een peterseliepesto gemaakt.
Het enige wat ik er nog aan toegevoegd heb is vers geraspte Pecorinokaas (kan natuurlijk ook met Parmezaanse kaas). Ik vond dit een beetje meer pit toevoegen aan de spaghetti.
We hebben van deze heerlijke spaghetti gesmuld.
Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met paddenstoelen, peterseliepesto en pijnboompitten
PT25M
Spaghetti met paddenstoelen, peterseliepesto en pijnboompitten
De spaghetti wordt opgediend met een saus van gemengde padenstoelen, een peterseliesaus of -pesto en geroosterde pijnboompitten. Voor dit recept werd ik geinspireerd door Pascale Naessens
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookboek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met paddenstoelen, peterseliepesto en pijnboompitten te bereiden
- Maak de paddenstoelen schoon en snij deze in stukjes of plakjes.
- Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Rooster beide hoeveelheden pijnboompitten in een droge koekenpan.
- PETERSELIEPESTO: Doe de gesneden peterselie, de helft van de geroosterde pijnboompitten, het teentje knoflook en de geraspte kaas in het bakje van de staafmixer (of in een mengbeker). Voeg nu zoveel olijfolie toe to een dikke pasta is ontstaan. Maak op smaak met peper en zout.Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de paddenstoelen of
champignons lichtbruin. Maak op smaak met peper en zout. - Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel hierover de paddenstoelen, overige deel geroosterde pijnboompitten en de peterseliepesto.
- Strooi er nog wat geraspte kaas over.