Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti aglio e olio ( met knoflook, pepers en olijfolie)
PT15M
Spaghetti aglio e olio ( met knoflook, pepers en olijfolie)
Deze spaghetti at mijn man tijdens onze korte vakantie in Berlijn. Hij vond deze spaghetti zo lekker dat ik de spaghetti heb nagemaakt. Heerlijk met gebakken vis of vlees.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti aglio e olio ( met knoflook, pepers en olijfolie) te bereiden
- Kook de spaghetti beetgaar.
- Maak de knoflook schoon en snij deze in dunne plakjes.
- Maak de peper schoon. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij de peper in kleine stukjes.
- Verhit de olie in de wok of grote koekenpan. Bak hierin op een lage warmtebron de knoflook en de pepers zacht (niet
bruin!!!). Roer de beetgare spaghetti erdoor. Strooi er nog wat versgemalen zeezout en peper overheen. - Je kunt er nog Parmezaanse kaas over strooien, maar wij vinden het lekkerder puur.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
traditioneel Italiaans recept uit de Abruzzen.