Recept
« Terug naar recepten
Pittige spaghetti met Spaanse peper, knoflook en pesto
PT10M
Pittige spaghetti met Spaanse peper, knoflook en pesto
Deze heerlijke pittige spaghetti is verrukkelijk als bijgerecht bij mijn gevulde courgettes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige spaghetti met Spaanse peper, knoflook en pesto te bereiden
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet, maar hou wat van het kookwater apart. (klein kopje).
- Pel ondertussen de knoflook en snij deze in hele fijne snippers.
- Maak de Spaanse peper schoon, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en snij de peper in fijne reepjes.
Verhit de olie in de pan waarin de spaghetti is gekookt. Bak hierin de knoflook heel even tot deze begint te geuren (niet bruin laten
worden want dan wordt de knoflook bitter!). Voeg de Spaanse peper toe en bak even mee. Doe de spaghetti en de pesto erbij en meng alles door elkaar. Bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Wij hebben dit ooit gegeten in een restaurant in Krakau in Polen. Daarna ettelijke malen nagemaakt. Het smaakt ons nog net zo lekker als toen in het restaurant.