KookJij

Gemarineerde garnalen met tomaatjes en pasta

Een heerlijk en simpel pasta gerecht voor liefhebbers van grote garnalen. Het lekkerste is om de garnalen van te voren 2 uur (of langer) te marineren. Vlak voor het serveren een handvol rucola en wat Parmezaanse kaas erover. Fijn dat zo simpel toch zo lekker kan zijn.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde garnalen met tomaatjes en pasta te bereiden

  1. Hak de knoflook en peper fijn en pers de citroen uit, voeg olijfolie en peper/zout toe en schep alles goed door elkaar. Marineer hier de (ontdooide) garnalen tenminste 2 uur.
  2. Kook de pasta al dente.
  3. Verhit olijfolie en bak hier de tomaatjes een paar minuutjes.
  4. Haal de garnalen uit de marinade en laat ze uitlekken, dep ze eventueel droog voordat je ze toevoegt aan de tomaatjes.
  5. Laat de garnalen even meebakken en voeg dan de marinade en eventueel een scheut witte wijn toe.
  6. Voeg dan de basilicum toe.
  7. Schep alles door elkaar en doe de pasta erbij.
  8. Serveer direct en doe de rucola en Parmezaans kaas er pas op het laatst overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst