Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
PT30M
Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
Dit gerecht is uit het boek "Happy Days met the Naked Chef" van Jamie
Oliver. Zijn 4e boek en bestseller vol met ongecompliceerde gerechten
waarin de pure smaken de boventoon voeren.
Je zou dit gerecht ook "Kabeljauw Caprese" kunnen noemen omdat er
alleen maar gebruik gemaakt wordt van tomaat, basilicum en mozzarella,
maar omdat het hier om een origineel recept gaat wilde ik liever niet teveel
aan de naam van het gerecht veranderen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jamie Oliver / Happy days met the Naked Chef
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Doe een scheutje olijfolie in een Ovenschaal en leg de kabeljauw erin.
- (Optioneel: bestrijk de kabeljauwfilets met de groene pesto)
- Besprenkel met olijfolie en strooi peper en zout over de visfilets.
- Leg de tomaatjes, mozzarella en de basilicumblaadjes op de kabeljauw.
- Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet dit geheel ongeveer 20 minuten in de oven. (Als je dikke stukken vis hebt iets langer).
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je zou de kabeljauw eventueel nog kunnen bestrijken met een eetlepel groene pesto.