KookJij

Pastasalade Tricolore

Met lekker zomers weer eet iedereen graag salades. Heerlijk voor bij de bbq maar ook erg lekker met stokbrood of ciabatta. Deze pastasalade tricolore is zoals zijn naam al zegt, in de driekleur van Italie. Komkommer, basilicum, cherrytomaatjes en mozzarella overgoten met een dressing van pesto, olijfolie en witte balsamico. Hoe Italiaans wil je het hebben? Als je dan de pasta ook in dezelfde kleuren neemt ziet het er nog leuker uit. Geef de salade wat extra pit door er geraspte Parmezaanse kaas over te strooien.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastasalade Tricolore te bereiden

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen, snij de cherrytomaatjes doormidden, snij de komkommer en mozzarella in stukjes.
  2. Maak een dressing van de pesto, olijfolie, balsamico en de suiker.
  3. Doe de tomaat, komkommer, basilicum en de mozzarella in een kom, giet de dressing eroverheen en meng het geheel.
  4. Voeg de pasta toe en schep alles goed door elkaar.
  5. Zet geraspte Parmezaanse kaas op tafel zodat iedereen dit naar eigen wens kan toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst