Recept
« Terug naar recepten
Pastasalade Tricolore
PT20M
Pastasalade Tricolore
Met lekker zomers weer eet iedereen graag salades. Heerlijk voor bij de bbq maar ook erg lekker met stokbrood of ciabatta. Deze pastasalade tricolore is zoals zijn naam al zegt, in de driekleur van Italie. Komkommer, basilicum, cherrytomaatjes en mozzarella overgoten met een dressing van pesto, olijfolie en witte balsamico. Hoe Italiaans wil je het hebben? Als je dan de pasta ook in dezelfde kleuren neemt ziet het er nog leuker uit.
Geef de salade wat extra pit door er geraspte Parmezaanse kaas over te strooien.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastasalade Tricolore te bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen, snij de cherrytomaatjes doormidden, snij de komkommer en mozzarella in stukjes.
- Maak een dressing van de pesto, olijfolie, balsamico en de suiker.
- Doe de tomaat, komkommer, basilicum en de mozzarella in een kom, giet de dressing eroverheen en meng het geheel.
- Voeg de pasta toe en schep alles goed door elkaar.
- Zet geraspte Parmezaanse kaas op tafel zodat iedereen dit naar eigen wens kan toevoegen.