Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
PT30M
Italiaanse pastasalade met kip en rucola
Een pastasalade zoals deze smaakt heerlijk met warm weer als
hoofdgerecht maar is ook perfect als bijgerecht bij een bbq.
Het is heel gemakkelijk om hier een vegetarische variant van te maken door de
gerookte kipfilet weg te laten. Als je deze salade als bijgerecht bij de bbq
eet kun je het vlees hierin ook goed missen, je eet dan meestal al genoeg
vlees van de bbq.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse pastasalade met kip en rucola te bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Even goed afspoelen met koud water, laten uitlekken en afkoelen.
- Maak de dressing en meng deze door de afgekoelde pasta.
- Voeg de kip, olijven, lente uitjes, tomaatjes, mozzarella, en basilicum toe en schepalles goed door elkaar.
- Zet de salade totdat je deze wilt serveren in de koelkast.
- Serveer de rucola en Parmezaanse kaas er apart bij.