Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse pastasalade met asperges
PT30M
Italiaanse pastasalade met asperges
Dit recept is niet alleen lekker met witte asperges maar
ook heerlijk met groene asperges. Je kunt de asperges ook vervangen door
courgette of sperzieboontjes maar komkommer of paprika kan ook.
Het is heerlijk als hoofdgerecht met warme dagen en doet het ook goed als
bijgerecht bij een bbq. Ook erg lekker bij een picknick of als lunchgerecht
(mee naar je werk).
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
BonApetit zelf gemaakt en aangepast
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse pastasalade met asperges te bereiden
- Kook de pasta. Als de pasta gaar is, giet af, spoel af met koud water en laat dit goed uitlekken.
- Schil de asperges. Snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de asperges op +/- 5 minute. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de gerookte kip en zongedroogde tomaten in stukjes, hak de basilicum grof . Doe de pasta in een grote kom, doe de asperges en pijnboompitten erbij. Voeg achtereenvolgens de olijven, kipfilet, zongedroogde tomaten, basilicum, 3 el olijfolie, en 1 el balsamico azijn toe. Meng het geheel en breng op smaak met peper en zout.
- De Italiaanse pastasalade is nog lekkerder de dag erna, dan hebben de smaken goed kunnen intrekken. Voor het opdienen doe je de rucola erdoorheen.
- Schaaf er wat schilfers Parmezaanse kaas overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met een stuk (Ciabatta) brood en een lekkere koele rosé of witte wijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Nadine zegt:
Het recept alvast opgeslagen bij mijn favorieten, nu de zon nog :)
Wilmie Willemse zegt:
Nu de feestdagen weer voorbij zijn kan het mij ook niet snel genoeg gaan tot het weer mooi weer is(en het aspergeseizoen).
Groetjes van Wilmie.