KookJij

Italiaanse zomersalade

Een heerlijke zomerse salade in de kleuren van de Italiaanse vlag, waarin het groen staat voor basilicum, het wit voor mozzarella en het rood voor tomaat. Alle ingrediënten van Insalata Caprese zijn hierin gebruikt maar ik heb het nog wat verder uitgebreid zodat je een heerlijke maaltijdsalade hebt.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse zomersalade te bereiden

  1. Verdeel de sla over de borden, maak de dressing en doe deze over de sla.
  2. Snij de komkommer, rettich en mozzarella in schijven, de Parmaham in stukken en halveer de tomaatjes en verdeel dit allemaal over de sla.
  3. Rooster de pijnboompitten en strooi ze over de salade.
  4. Garneer eventueel met Balsamico siroop.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met Ciabatta, stokbrood of een hard broodje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst