Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse zomersalade
PT10M
Italiaanse zomersalade
Een heerlijke zomerse salade in de kleuren van de Italiaanse vlag, waarin
het groen staat voor basilicum, het wit voor mozzarella en het rood voor
tomaat.
Alle ingrediënten van Insalata Caprese zijn hierin gebruikt maar ik heb het
nog wat verder uitgebreid zodat je een heerlijke maaltijdsalade hebt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse zomersalade te bereiden
- Verdeel de sla over de borden, maak de dressing en doe deze over de sla.
- Snij de komkommer, rettich en mozzarella in schijven, de Parmaham in stukken en halveer de tomaatjes en verdeel dit allemaal over de sla.
- Rooster de pijnboompitten en strooi ze over de salade.
- Garneer eventueel met Balsamico siroop.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met Ciabatta, stokbrood of een hard broodje.