Recept
« Terug naar recepten
Zalmcarpaccio met gegrilde asperges
PT20M
Zalmcarpaccio met gegrilde asperges
Een heerlijk voorgerecht en bovendien eenvoudig te maken.
Ik heb in dit recept gebruik gemaakt van witte asperges maar als je
groene lekkerder vindt is dat natuurlijk ook heel goed mogelijk.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmcarpaccio met gegrilde asperges te bereiden
- Schil de asperges, snijd ze doormidden en zet ze opzij totdat je ze gaat grillen.
- Verdeel de zalm over de borden, doe in het midden een handjevol sla, en strooi er wat parmezaan snippers overheen.
- Verhit een klein scheutje olijfolie in een grilpan en grill hierin de asperges aan beide kanten zodat ze mooie streepjes van het grillen krijgen.
- Verdeel de asperges over de borden en doe er de dressing en wat pijnboompitjes overheen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Verdubbel de portie en je hebt een maaltijdsalade. Lekker met stokbrood (en kruidenboter).