KookJij

Salade van witte asperges met Serrano ham

Door rauwe asperges te wokken krijg je een hele andere smaak dan door asperges te koken. De dunne schijfjes die je wokt houden een lekkere stevige bite. Ik heb de Serranoham eerst in de oven gedroogd en dat zorgt voor nog meer crispy effect. Voor de dressing heb ik een asperge edik gebruikt. Dit is een culinaire smaakmaker prima geschikt voor o.a. dressings en sauzen. Natuurlijk kun je ook witte balsamico of witte wijnazijn gebruiken, maar voeg dan een schepje suiker toe.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade van witte asperges met Serrano ham te bereiden

  1. Schil de asperges en snij ze in schuine dunne plakjes, spreid de plakken Serranoham op een bakplaat en zet die ongeveer 10-15 minuten in een oven op 180 graden, snijd de lente uitjes fijn en de tomaatjes doormidden, hak de basilicum fijn en maak de dressing.
  2. Verdeel de sla over de borden en doe hier een beetje dressing op.
  3. Verwarm olie in een wok en bak hierin de asperges ongeveer 8 tot 10 minuten, voeg de lente uitjes toe en bak nog ze nog 2 minuutjes mee + peper en zout.
  4. Verdeel de gewokte asperges over de borden en doe er nog wat dressing overheen.
  5. Breek de gedroogde ham in stukjes en schik het over de asperges.
  6. Garneer met de halve tomaatjes en pijnboompitjes.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Kijk hier voor meer informatie over de asperge edik http://www.ediks.com/

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst