Recept
« Terug naar recepten
Salade van groene asperges met geitenkaas en sinaasappeldressing
PT15M
Salade van groene asperges met geitenkaas en sinaasappeldressing
Deze salade is heel bijzonder door het gebruik van de marmelade. Ik maakte deze salade laatst als voorgerecht voor mijn leesclubje en iedereen wilde direct het recept.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van groene asperges met geitenkaas en sinaasappeldressing te bereiden
- Snij een klein plakje van de onderkant van de aspergetips.
- Snij de plakken ham dwars doormidden. Besmeer de plakken ham aan één zijde met marmelade.
- Verdeel de aspergetips in 8 delen. Rol de aspergetips in de ham op de met marmelade bestreken kant. .
- Maak met een dunschiller mooie schilfers van de Parmezaanse kaas.
- Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes.
- Klop een dressing van de azijn, olie, mosterd en marmelade. Maak op smaak met peper.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de aspergerolletjes zachtjes rondom knapperig. De aspergetips zijn dan ook beetgaar.
- Verdeel de rucola over de borden.
- Leg de aspergerolletjes op de rucola. Leg wat stukjes geitenkaas eromheen. Bestrooi met pijnboompitten. Giet de
dressing over de salade.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heerlijk als voorgerecht met warme ciabatta