Bij het doorbladeren van een Duits tijdschrift ("Land Idee") zag ik dit heerlijke saladerecept. Ik kon het niet laten om dit te maken. Het was verrukkelijk. Echt een aanrader.
Ook een heerlijk zomers lunchgerecht. Heerlijk met verse witte broodjes.
Recept
« Terug naar recepten
Aardbei-rucolasalade met Parmaham en feta
PT10M
Aardbei-rucolasalade met Parmaham en feta
Een eenvoudig te maken zomers voorgerecht als de aardbeien weer lekker zoet zijn. Alle ingrediënten verdelen over de borden, de dressing erover en geroosterde pijnboompitten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Low Carb - Voorgerechten
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
432 kCal energie
17 Gram eiwit
29 Gram vet
25 Gram koolhydraten
17 Gram eiwit
29 Gram vet
25 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Tijdschrift Land Idee, mei-juni 2015
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbei-rucolasalade met Parmaham en feta te bereiden
- Verdeel de rucola, aardbeien, feta en Parmaham over de borden. Strooi er wat versgemalen zwarte peper over.
- Maak de dressing van de balsamico-azijn, olijfolie, honing en cayennepeper. Verrdeel de dressing over de salade.
- Strooi de geroosterde pijnboompitten en de gehakte bieslook over de salade.