De dressing bestaat uit een honingmosterddressing met wat Japanse sojasaus.
Je kunt de salade ook met witte asperges maken.
Lekker met toast.
Recept
« Terug naar recepten
Salade met groene asperges en gerookt zalmhaasje
PT15M
Salade met groene asperges en gerookt zalmhaasje
In plaats van plakjes gerookte zalm heb ik in deze salade een gerookt zalmhaasje gebruikt. De groene asperges heb ik vooraf beetgaar gekookt en een nacht in het kookvocht gemarineerd.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Low Carb - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met groene asperges en gerookt zalmhaasje te bereiden
- Was de asperges en verwijder het onderste houtachtige deel van de aspgerge. Kook de asperges in plm. 6 - 7 minuten bijna beetgaar in 1/4 liter water, 1/4 witte wijn (Riesling), beetje suiker, tijm, kruidenbouillontablet, citroensap en olijfolie. Doe dit de dag of avond tevoren of in ieder geval een aantal uren tevoren. Laat de asperges in het kookvocht afkoelen en marineren.
- Maak de dressing voor de salade. Klop de azijn, olie, sojasaus, bieslook, peper, honing en mosterd goed door elkaar.
- Maak de sla schoon en verdeel de blaadjes in wat kleine stukken. Verdeel de sla over de borden.
- Snij mooie plakjes van het zalmhaasje. Verdeel wat van de plakjes zalm over de sla.
- Snij de gemarineerde koude asperges in kleinere stukken. Verdeel de aspeges over de zalm.
- Giet de dressing over de salade.