Recept
« Terug naar recepten
Spaanse salade van groene asperges, serranoham en manchego
PT20M
Spaanse salade van groene asperges, serranoham en manchego
De in sherry gemarineerde mini-asperges zijn erg lekker in combinatie met de Serranoham en de manchegokaas. Natuurlijk kun je ook een andere rauwe ham of kaas gebruiken, maar dit was echt Spaans en erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Low Carb - Voorgerechten
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse salade van groene asperges, serranoham en manchego te bereiden
- Was de asperges. Snij het onderste plakje van de asperges af.
- Snij of rasp de kaas in hele dunne plakken.
- Klop de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Marineer hierin de goed afgedroogde asperges plm. 30 minuten
- Leg wat slablaadjes op de borden. Leg een hoopje gemarineerde asperges in het midden van het bord. Verdeel de ham en de kaas over de borden. Garneer met de olijven.
- Trek wat strepen crema di balsamico over de salade. Niet alleen voor het gezicht maar het geeft net een tikkeltje meer body aan de salade.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker als lunchgerecht maar ook heerlijk als voorgerecht bij een Mediterrane maaltijd.