Recept
« Terug naar recepten
Griekse boerensalade met ijsbergsla
PT15M
Griekse boerensalade met ijsbergsla
Als je bij de Griek gaat eten krijg je meestal een bordje met boerensalade erbij (Salata Choriatiki). En omdat ik die zo lekker vind wilde ik die thuis ook wel eens maken. Ik heb de ingrediënten in mijn geheugen opgeslagen en het enige wat ik er zelf nog aan toegevoegd heb is wat fijngesneden ijsbergsla. Ieder zijn eigen ding natuurlijk, maar ik vond deze eigenlijk wel goed geslaagd. De dressing heb ik simpel gehouden want de salade zelf zit al goed vol met een grote hoeveelheid aan verschillende smaken.
Deze hoeveelheid is voor 4 royale porties.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse boerensalade met ijsbergsla te bereiden
- Snij de ijsberg sla en de paprika in reepjes, de komkommer en de ui in halve boogjes en de tomaten in schijfjes of in vieren al naar gelang de grootte van de tomaten die je gebruikt, snijd de feta in 4 plakken, maak de dressing.
- Meng de sla, paprika, komkommer, tomaat en ui door elkaar.
- Leg er wat olijven op.
- Giet de dressing eroverheen.
- Leg de plakken feta kaas erbovenop en bestrooi deze met marjolein.
- Garneer met de groene pepers.