Recept
« Terug naar recepten
Pulled Pork van Jamie Oliver
PT240M
Pulled Pork van Jamie Oliver
Ik vind Jamie Oliver een superkok maar vaak zijn z'n recepten nogal
bewerkelijk en haak ik weleens af. Dit recept voor pulled pork is echter een
eitje. Ik heb het recept een beetje aangepast want recepten voor 10-12
personen zijn momenteel niet aan de orde. Verder heb ik er mijn eigen
Coleslaw-van-rode-kool bij gemaakt.
Het recept is dus voor 4 personen. Wij hebben het met z'n tweetjes
gegeten en de 2e dag even lekker in de oven opgewarmd, dan wordt het
ook nog eens lekker een beetje krokant.
In het originele recept wordt het op de bbq geroosterd maar ik heb het in
de oven gemaakt. Om de gerookte smaak alsnog een beetje te creëren is
het belangrijk dat je gerookt paprikapoeder gebruikt!
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Jamie Oliver/ Jamie's Amerika: Zelf aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pulled Pork van Jamie Oliver te bereiden
- Verhit de oven op de hoogste stand.
- Sprenkel er wat olijfolie over, bestrooi het vlees royaal met zout, peper en paprikapoeder en wrijf het goed in.
- Leg het vlees in een braadslede en zet die midden in de hete oven. Verlaag de temperatuur tot 160 graden en laat het vlees ongeveer 4 uur braden, terwijl je het geregeld omdraait.
- Verlaag dan de temperatuur tot 150 graden en laat het nog 2 uur in de oven staan, of tot je het gemakkelijk uit elkaar kunt trekken.
- Trek het vlees in stukken en verdeel het met 2 vorken in kleine en middelgrote vlokken. Dek het vlees af en zet het even opzij.
- Pluk de muntblaadjes van de steeltjes en hak ze fijn.
- Haal de zaadjes uit de peper en snijd de peper in halve ringetjes.
- Sprenkel er olijfolie en wijnazijn over en doe er een flinke snuif zout bij.
- Doe het mengsel over het vlees en schep alles goed door elkaar.