Recept
« Terug naar recepten
Vissoep met grote garnalen, inktvis en witvis
PT120M
Vissoep met grote garnalen, inktvis en witvis
Op de een of andere manier schrikt het maken van vissoep vele mensen af.
Toch is het maken van deze heerlijke verse vissoep helemaal niet moeilijker dan het maken van een andere soep.
Je kunt zelf naar eigen inzicht en smaak variëren met de te gebruiken vissoorten.
De grote garnalen en de inktvis geven de soep iets extra`s qua smaak, maar ook voor wat betreft het uiterlijk.
TIP:
Vraag bij de visboer of je de koppen en graten mee mag nemen.
Door de visresten te koken en te zeven krijg je een uitstekende basis voor een heerlijke soep.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vis
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vissoep met grote garnalen, inktvis en witvis te bereiden
- Maak een basisbouillon van de visresten door ze 20/30 minuten zachtjes te laten koken met 2 liter water, daarna zeven door een natte passeerdoek (of schone natte theedoek).
- Snijd de vis in blokjes en de inktvis in ringen en snijd alle groenten fijn.
- Verhit de olie en bak hierin alle groenten.
- Voeg het bouquet garni, de tomatenpuree, de wijn en de helft van de basisbouillon toe.
- Laat het geheel een half uurtje op een klein pitje sudderen en voeg peper & zout toe.
- Verwijder het bouquet garni en pureer het geheel in een blender of met een staafmixer en voeg de rest van de basisbouillon toe en laat het opnieuw aan de kook komen.
- Voeg de stukjes vis toe en laat het geheel op een klein pitje staan tot de vis gaar is.
- Als laatste de grote garnalen erbij want die hebben een kortere garingstijd nodig.
- Maak de soep op smaak met peper & zout.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren met lente ui.