Recept
« Terug naar recepten
Zigeunersaus
PT20M
Zigeunersaus
Er gaat niets boven een zelfgemaakte saus. Deze zigeunersaus kun je
zowel warm als koud eten.
Wij aten het bij een zigeunerschnitzel maar het is natuurlijk ook lekker bij
kip of kalkoen, een braadworst of gehaktbal of in de zomer bij de bbq.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zigeunersaus te bereiden
- Pel de knoflook en de ui en snij deze fijn, poets de champignons indien nodig met een doek of borsteltje schoon en
- snij ze in dunne plakjes, snij de paprika en augurk in blokjes.
- Verwarm een scheutje olie en fruit de ui en knoflook ongeveer 1 minuutje.
- Doe de champignons, paprika en augurk erbij en laat dit geheel nog 10 minuutjes meefruiten.
- Voeg de bouillon, wijn, tomatenpuree en de ketchup toe, roer 1 minuutje en doe er dan de suiker, azijn en de sambal bij. Laat dit geheel nog 15 minuten sudderen.
- Giet er een maïzena papje bij en laat dit nog een paar minuutjes pruttelen.
- Als je een gedeelte in een glazen pot wilt doen om later te gebruiken moet je dit meteen doen als de saus klaar, en nog goed heet is. Je kunt natuurlijk ook de saus af laten koelen en invriezen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Het recept is voor 4 personen. Omdat we die dag maar met z'n tweeën aten heb ik de helft in een glazen pot gedaan (zoals je jam in een pot doet) en dus hebben we nog voor een 2e keer wat achter de hand. Ideaal dus wanneer je een keer wat minder tijd hebt.