KookJij

Pasta met salsa rosa en gerookte zalm

Ik heb in deze saus de stukjes tomaat gewoon zo gelaten. Ik vind persoonlijk dat je gerust mag zien wat er zoal in de saus zit. Mocht je de saus wat fijner willen hebben dan kun je het beste de saus even met de staafmixer bewerken om wat gladder te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met salsa rosa en gerookte zalm te bereiden

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. (al dente).
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak daarin de fijngesneden ui en knoflook.
  3. Snij de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de tomatenpuree toe.
  4. Roer het geheel om en laat het even sudderen, voeg dan peper, zout, chilivlokken, een bouillontablet en de wijn toe.
  5. Laat de saus een beetje indikken en voeg dan de room toe.
  6. Roer dit even goed door en laat het nog heel eventjes op een klein pitje sudderen.
  7. Voeg de uitgelekte pasta toe en schep de saus erdoorheen.
  8. Snij de zalm in reepjes of gebruik snippers.
  9. Schep pasta op een bord en doe er de zalmreepjes en wat gescheurde basilicum overheen.
  10. Garneer met geraspte Parmezaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst