Recept
« Terug naar recepten
Pasta met salsa rosa en gerookte zalm
PT20M
Pasta met salsa rosa en gerookte zalm
Ik heb in deze saus de stukjes tomaat gewoon zo gelaten. Ik vind
persoonlijk dat je gerust mag zien wat er zoal in de saus zit. Mocht je de
saus wat fijner willen hebben dan kun je het beste de saus even met de
staafmixer bewerken om wat gladder te maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met salsa rosa en gerookte zalm te bereiden
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. (al dente).
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak daarin de fijngesneden ui en knoflook.
- Snij de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de tomatenpuree toe.
- Roer het geheel om en laat het even sudderen, voeg dan peper, zout, chilivlokken, een bouillontablet en de wijn toe.
- Laat de saus een beetje indikken en voeg dan de room toe.
- Roer dit even goed door en laat het nog heel eventjes op een klein pitje sudderen.
- Voeg de uitgelekte pasta toe en schep de saus erdoorheen.
- Snij de zalm in reepjes of gebruik snippers.
- Schep pasta op een bord en doe er de zalmreepjes en wat gescheurde basilicum overheen.
- Garneer met geraspte Parmezaan.