KookJij

Pastasaus

Een heerlijk pastasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen keuken
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastasaus te bereiden

Snijd de ui fijn, paprika in kleine blokjes, teentjes knoflook in fijne stukjes.
Prei wassen en in dunne ringen snijden, champignons in dunne plakjes snijden.
Olie in de hapjespan verhitten en de ui met knoflook glazig fruiten.
Paprika erbij doen en lekker bakken, de champignons toevoegen en goed doorroeren.
Peper en zout naar smaak toevoegen met de kruidenmix.
De deksel op de pan en laat dit ± 10 min. garen.
Ondertussen het gehakt rul bakken in een andere pan en na 10 min toevoegen bij het groentemengsel.
De pot saus toevoegen met de bevroren erwtjes en nog eens 10 min. lekker laten garen.
De pasta naar eigen keuze koken, in een diep pastabord scheppen en de saus erover heen.
Met Parmezaanse kaas bestrooien.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

De room kun je evt. gebruiken om de pastasaus een beetje af te zuren maar is niet persé nodig.
De rest wat je over hebt van de room kun je in een ijsklontjesbakje verdelen en kun je de volgende keer per blokje gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Inderdaad Harry denk het ook heerlijk verse groentjes meer willen we niet ;-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ziet er heerlijk uit! Deze gaat even op mijn "te maken" lijstje! Ben heel benieuwd!
koekaratchee

koekaratchee zegt:
Dank u! Dit ziet er weer als een lekkere en gezonde variant uit. Ik ga die zeker eens proberen met soyasaus in plaats van room...en met quinoa in plaats van deegwaren.