De room kun je evt. gebruiken om de pastasaus een beetje af te zuren maar is niet persé nodig.
De rest wat je over hebt van de room kun je in een ijsklontjesbakje verdelen en kun je de volgende keer per blokje gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Pastasaus
PT30M
Pastasaus
Een heerlijk pastasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastasaus te bereiden
Snijd de ui fijn, paprika in kleine blokjes, teentjes knoflook in fijne stukjes.
Prei wassen en in dunne ringen snijden, champignons in dunne plakjes snijden.
Olie in de hapjespan verhitten en de ui met knoflook glazig fruiten.
Paprika erbij doen en lekker bakken, de champignons toevoegen en goed doorroeren.
Peper en zout naar smaak toevoegen met de kruidenmix.
De deksel op de pan en laat dit ± 10 min. garen.
Ondertussen het gehakt rul bakken in een andere pan en na 10 min toevoegen bij het groentemengsel.
De pot saus toevoegen met de bevroren erwtjes en nog eens 10 min. lekker laten garen.
De pasta naar eigen keuze koken, in een diep pastabord scheppen en de saus erover heen.
Met Parmezaanse kaas bestrooien.
Prei wassen en in dunne ringen snijden, champignons in dunne plakjes snijden.
Olie in de hapjespan verhitten en de ui met knoflook glazig fruiten.
Paprika erbij doen en lekker bakken, de champignons toevoegen en goed doorroeren.
Peper en zout naar smaak toevoegen met de kruidenmix.
De deksel op de pan en laat dit ± 10 min. garen.
Ondertussen het gehakt rul bakken in een andere pan en na 10 min toevoegen bij het groentemengsel.
De pot saus toevoegen met de bevroren erwtjes en nog eens 10 min. lekker laten garen.
De pasta naar eigen keuze koken, in een diep pastabord scheppen en de saus erover heen.
Met Parmezaanse kaas bestrooien.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Hilde Dumont zegt: