Recept
« Terug naar recepten
Prei/Kaas soep
PT30M
Prei/Kaas soep
Ik kwam dit recept ergens tegen maar heb er mijn eigen draai aangeven. Een lekkere romige soep met een eigen gebakken kaasbladerdeegplak erbij.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei/Kaas soep te bereiden
- Aardappel schillen en in blokjes snijden.
- Prei in ringen snijden ook het groen erbij.
- Prei goed wassen en uit laten lekken.
- Ui snipperen en knoflook in plakjes snijden.
- Water koken en groentenbouillonblokje oplossen.
- Olijfolie in de soeppan verwarmen en de ui en knoflook fruiten ± 3 min.
- Prei en aardappelblokjes erbij en deze lekker meefruiten ± 5 min.
- Groentenbouillon en de room toevoegen, aan de kook brengen en op een lage temperatuur laten sudderen ± 10 min.
- De roomkaas toevoegen en niet meer laten koken.
- Hierna alles pureren en op smaak brengen met zwarte peper en zout uit molen.
- Serveer de soep met in dunne ringetjes gesneden lente/bosui.
- Doe er een kaasstengel bij of zoals ik heb gedaan 4 plakjes bladerdeeg voor hartige taart ontdooien en deze opelkaar leggen en een grote plak van maken, bestrijken met losgeklopt ei, inprikken en geraspte kaas erop strooien. 15 min. in de oven op 180 graden. Leg het in stukken bij de soep.
Verhuyck Chris zegt:
Lekker!!!