Recept
« Terug naar recepten
Gehakttaart met croissantdeeg
PT30M
Gehakttaart met croissantdeeg
Ik had nog een blikje croissantdeeg staan wat op moest en deze taart van gemaakt
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehakttaart met croissantdeeg te bereiden
- Ui grof snippperen, knoflook fijn snipperen,
- Prei in de lengte doormidden snijden en dan dunne halve ringen snijden,
- Olijfolie in de pan verwarmen en de ui met knoflook fruiten, prei erbij en meebakken
- Spekjes erbij en even bakken (kijk uit dat de knoflok niet verbrand)
- Doe er dan het gehakt bij en dit rul bakken,
- Kruiden met peper uit de molen, cayennepeper en pikante paprikapoeder (proef zelf voor de hoeveelheid wat je het lekkerst vindt),als je het nodig vindt zout maar spekjes zijn ook al zout,
- Alles goed doorbakken en dan een beetje af laten koelen voordat je het in de bakvorm doet,
- Oven voorverwarmen op 210 ºC
- Eieren loskloppen met de kookroom of slagroom, peper en zout uit de molen,
- Bakvorm invetten en bekleden met croissantdeeg, vulling erin en het eiermengsel erover gieten en de kaas erboven op,
- In de oven zetten voor 15 min. en dan de temperatuur terug zetten naar 200 ºC en nog 10 min. bakken.